Novosti|

Povodom blagdana svetog Florijana, koji se obilježava 4. svibnja, u Gradskoj upravi grada Belišća organiziran je prijem za predstavnike Vatrogasne zajednice grada Belišća i dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada Belišća.

Zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić na početku je pozdravio nazočne vatrogasce te naglasio važnost vatrogasaca kao okosnice Stožera civilne zaštite jer vatrogasci gotovo uvijek prvi izlaze na teren u slučaju neke ugroze. Također je istaknuo i iznimno veliku važnost rada s podmlatkom u svim društvima jer oni predstavljaju svijetlu budućnost vatrogasnog djelovanja na našem području. Zamjenik Varžić rekao je kako Grad Belišće nastoji vatrogasnoj organizaciji pružiti potporu i izvan okvira financijskih sredstava koje su jedinice lokalne samouprave dužne osigurati prema zakonskoj obvezi, a ne izostaju ni nastojanja Grada u podizanju standarda vezano za opremljenost i infrastrukturu. Tako su u tijeku radovi na dogradnji vatrogasnih prostorija u Veliškovcima i Vinogradcima, u proteklom razdoblju mijenjala se stolarija na Vatrogasnom domu u Belišću, a dokumentacija za energetsku obnovu iste zgrade pripremljena čeka natječaj na koji će se moći nominirati.

U ime vatrogasaca obratio se predsjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Nikica Mužević koji je zahvalio Gradu na pomoći i podršci te braći vatrogascima na silnom doprinosu. Rekao je kako vjeruje kako će članovi svih društava i na dalje služiti svim građanima, a spomenuo je i važnost društvenog djelovanja članova društava u svim mjestima.

U sklopu programa obilježavanja Dana grada Belišća i ove godine održava se 20. Susret vatrogasne mladeži i podmlatka u Belišću 6. svibnja 2017. godine, kao i svečana sjednica povodom 90. obljetnice DVD-a Vinogradci 13. svibnja 2017. godine.

Foto: Tin Lacković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content