Novosti|

Danas je u Maloj vijećnici grada Belišća održan prijem za iznimno uspješne i nadarene učenike Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće, odnosno Područne škole Veliškovci.

Zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković ugostila je Leonu Ivanković, Leonardu Vuković i Benjamina Crnčana s mentorima, razrednicima i roditeljima, a prijemu je nazočio i ravnatelj belišćanske osnovne škole Darko Kovač. Zamjenica gradonačelnika Vučković zahvalila uputila je iskrene čestitke ovim talentiranim učenicima te zahvalila svima koji bezuvjetno rade s njima i daju im potpunu podršku te učenicima uručila poklone.

Leona Ivanković učenica je petog razreda osnovne škole i četvrtog razreda glazbene škole u kojoj svira klavir. Leonine sviračke vještine, nakon brojnih uspjeha, ove godine prepoznate su i na međunarodnom klavirskom natjecanju Memorijal “Jurica Murai” u Varaždinu gdje je osvojila prvo mjesto. Svojih 95 bodova međunarodnog žirija osvojila je uvjerljivom, sigurnom i nadahnutom izvedbom. Sam nastup na ovakvom natjecanju velika je nagrada višemjesečnog marljivog rada, a posebno kada rezultira odličnim plasmanom, te je zasigurno motivacija Leoni za daljnje bavljenje glazbom. Prijemu su nazočile i Leonina majka Tihana Ivanković, mentorica Vesna Rezo i razrednica Vanesa Šerić.

Leonarda Vuković svoje izvanredno poznavanje matematike pokazala je na Državnom natjecanju iz matematike osvojivši prvo mjesto s postignutim nevjerojatnim maksimalnim brojem bodova, nakon istog rezultata postignutog i na Županijskom natjecanju iz matematike. Njezin mentor bio je profesor matematike, Marijan Pekić. On je u petom razredu prepoznao Leonardin talent za matematiku i potaknuo je na odlazak na natjecanje. Tada je na Županijskom natjecanju osvojila 6. mjesto, a već u 6.razredu 1. mjesto. Leonardu su dopratili roditelji Jasna i Branko Vuković.

Benjamin Crnčan, koji je došao u pratnji roditelja Jadranke i Danijela Crnčan, svoj ogroman talent pokazao je izradivši ksilofon na Državnom natjecanju iz tehničke kulture na kojem je osvojio 3. mjesto. Da bi se plasirao na državno natjecanje, prethodio je uspjeh na školskom i županijskom natjecanju gdje je osvojio prvo mjesto. Učenik je vrlo društven, a svojim zanimljivim komentarima često stvara pozitivnu atmosferu u razredu. Za sva natjecanja pripremao ga je mentor Damir Tomas, dipl.ing.drvne tehnologije. Benjamin je aktivan i na radionicama u Zajednici tehničke kulture Valpovo-Belišće, koju je na prijemu predstavljao tajnik Dragan Francuz. Leonarda i Benjamin idu u sedmi razred u Područnoj školi Veliškovci, a razrednica je Kristina Sušić.

Svi prisutni složili su se kako su ovi mladi ljudi izuzetan pozitivan primjer rada, truda, volje i entuzijazma te ih s ponosom treba predstavljati i poticati ih na daljnje uspjehe. Oni briljiraju u svim školskim predmetima i svojim obvezama, omiljeni su u društvu i zasigurno je pred njima blistava budućnost.

Foto: Tin Lacković

 

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content