Novosti|

Udruga “Uzorne hrvatske seoske žene” već punih osamnaest godina organizira izbor za “Najuzorniju hrvatsku seosku ženu” i na taj način zalaže se promicanje vrijednosti seoskih žena i teži poboljšanju kvalitete življenja u ruralnim sredinama

Medijskim promicanjem važnosti i vrijednosti žene na selu, promiče se i spolna ranopravnost, njihova emancipacija u obitelji i društvu, briga o zdravlju, obrazovanju i mogućnost zapošljavanja žena na selu. U tu svrhu ovogodišnji izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu održava se 14. listopada 2017. godine u Gradu Karlovcu u Karlovačkoj županiji. Udruga “Uzorne hrvatske seoske žene” dostavila je Osječko-baranjskoj županiji poziv za izbor “Najuzornije hrvatske seoske žene”.

Titulu najuzornije hrvatske seoske žene može ponijeti žena u dobi između 25 i 65 godina, hrvtaska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode, rukotvorine ili stvara umjetnička djela. Buduća najuzornija žena mora biti prepoznata od strane sredine u kojoj živi kao borac za razvitak i napredak društevnog, kulturnog i gospodarkog života, obitelji i zajednice.

Vjerujemo kako na ruralnom području Osječko-baranjske županije mnoge samozatajne uzorne seoske žene koje su pozitivan primjer svojoj sredini i doprinose očuvanju tradicionalnih vrijednosti. Kako bi Osječko-baranjska županija mogla predložiti kandidatkinje za izbor “Najuzornije hrvatske seoske žene”, molimo Vas da prepoznate osobu u svojoj sredini koja ima navedene kvalitete, te nam dostavite popunjeni obrazac za prijavu.

Prijava mora sadržavati ime, prezime, adresu i broj telefona, datum i godinu rođenja, bračno stanje, broj djece, obrazovanje (zanimanje i stručna sprema) i kratak životopis. Prijaviti se može sama žena, ali ju može prijaviti i netko drugi uz njezinu suglasnost. Važno je naglasiti i kako se na natjecanje ne mogu prijaviti koje su već sudjelovale u izboru. Krajnji rok za dostavu Vaših prijedloga je 15. svibnja 2017. godine na adresu: Osječko-baranjska županija, Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj, Trg A. Starčevića 1/II,  31550 Osijek.

Prijava za izbor

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content