Novosti|

 

U srijedu, 7. lipnja 2017. godine zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković u Velikoj vijećnici grada Belišća ugostila je polaznike Dječjeg vrtića „Maslačak“ i njihove odgojiteljice povodom nastupa i ostvarene pobjede na 16. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Osječko-baranjske županije, koji je održan u svibnju u Belišću. Na prijemu su bili polaznici starije vrtićke skupine Zvjezdice i mješovite skupine poludnevnog programa Kikići sa svojim odgojiteljicama te ravnateljem vrtića Zdenkom Glasovcem, a ondje je male Olimpijce pozdravio i Milan Zamaklar, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća.

Ljerka Vučković je i u ime gradonačelnika Belišća Dinka Burića čestitala malim sportašima te naglasila kako je upravo Dječji vrtić „Maslačak“ izvor, odnosno početak priče o Belišću kao Europskom gradu sporta.

-Sve počinje u vrtiću, gdje odgojiteljice i ravnatelj brinu da djeca dobiju odgoj i obrazovanje i adekvatne sadržaje vezane uz sport, a samim time i uz zdravlje. Ovo je 12. put da naš vrtić sudjeluje u Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Osječko-baranjske županije, u toj velikoj manifestaciji koja potiče sport među najmlađima, potiče ideju olimpizma i fair playa, rekla je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, zahvalivši još jednom svima koji su bili uključeni u 16. Olimpijski festival dječjih vrtića Osječko – baranjske županije, od Hrvatskog olimpijskog odbora, preko Osječko-baranjske županije, pa sve do Zajednice športskih udruga grada Belišća i svih volontera.

Na samom početku druženja su pogledali kratki video prikaz najzanimljivihjih trenutaka s Dječje Olimpijade, a potom se ravnatelj Dječjeg vrtića „Maslačak“ Belišće, osvrnuo na sportske rezultate malih Olimpijaca. Naime, Olimpijski je festival dječjih vrtića ove godine organiziran po 16. put, a belišćanski vrtićarci u njemu sudjeluju unatrag 12 godina te su tri puta bili i domaćini ove sportske manifestacije – 2006., 2013. i 2017. godine.

– Ove godine smo sudjelovali s 40 djece, 20 djevojčica i 20 dječaka iz svih triju objekata, dakle iz Belišća, Bizovca i Petrijevaca te su se natjecali u svim disciplinama. Osvojili smo sedam medalja –  četiri zlatne, dvije srebrne i jednu brončanu i time postali ukupni pobjednici 16. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Osječko-baranjske županije. To je ujedno bila i čestitka nas vrtićaraca našem gradu Belišću povodom osvajanja titule Europskog grada sporta za 2017. godinu, poručio je ravnatelj Zdenko Glasovac.

Podsjetimo, u ovoj iznimnoj godini za grad Belišće i Zajednicu športskih udruga grada Belišća, kada svaki sportski susret i manifestaciju prati veliko priznanje Europskog grada sporta za 2017. godinu, Belišće je 12. svibnja ove godine bilo domaćin još jednog velikog sportskog događaja – 16. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Osječko-baranjske županije, koji se održao na Gradskom stadionu Belišće, a na kojem je sudjelovalo više od 400 djece iz 11 vrtića iz naše županije. Mali Olimpijci, i djevojčice i dječaci, su se natjecali u pet disciplina – trčanju na 50 metara, štafeti 4×25 metara, bacanju loptice iz mjesta u dalj, skoku u dalj s mjesta te u malom nogometu. U svakoj pojedinoj disciplini dodijeljena su zlatna, srebrna i brončana odličja, u malom nogometu najuspješnije djevojčice i dječaci dobili su i pehar, a ukupan pobjednik 16. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Osječko – baranjske županije je bio Dječji vrtić Maslačak Belišće.

Video 16. Olimpijski festival dječjih vrtića OBŽ-a u Belišću možete pogledati na sljedećem linku: https://belisce.hr/video-galerija-belisce/djecja-olimpijada-2017-belisce/

Autor teksta: Monika Đogaš (Gradski radio Belišće)

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content