Novosti|

Šutom nogometne lopte u mrežu i ubacivanjem košarkaške lopte u koš, župan osječko-baranjski dr.Vladimir Šišljagić, jučer je «svečano i sportski» novu nastavno – športsku dvoranu u Veliškovcima predao na korištenje učenicima i mještanima. U roku od svega 7 godina, Veliškovci su od Osječko-baranjske županije dobili i novu Područnu školu za učenike od 1. do 8. razreda vrijednu više od 7 milijuna kuna i tik uz nju i novu modernu dvoranu veličine oko 750 kvadrata čija se vrijednost procjenjuje na oko 3,5 milijuna kuna. Nova športska dvorana nema samo ogromno značenje za održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture za 200-tinjak učenika ove škole, nego i za izvođenje športskih, kulturno-zabavnih i drugih manifestacija značajnih za sve žitelje ovog belišćanskog prigradskog naselja, čulo se na svečanosti otvorenja.

Na ovom iznimnom daru za Osnovnu školu «Ivana Kukuljevića» Belišće, kojoj gravitira i veliškovačka Područna škola, županu i županiji zahvalio je ravnatelj Darko Kovač te zamjenica belišćanskog gradonačelnika Marija Ilić, dok je posebnu zahvalu investitorima uputio državni tajnik Ministarstva prosvjete i športa, Želimir Janjić.

«Za Osječko-baranjsku županiju doista se može reći da je krasna Županija koja odlično vodi brigu o našoj djeci i mladima te o osnovnim i srednjim školama. U zadnja dva mandata u ovoj je županiji izgrađeno i dograđeno 30 školskih objekata, od čega je 19 izgrađeno uz pomoć države, a preostalo je sve iz sredstava Županije. Na taj je način značajno podignut standard ne samo za učenike, nego i za sve građane na ovim prostorima. Ova Županija doista ostalim hrvatskim županijama može biti uzor dobrog i ofenzivnog ulaganja u naše školstvo», pohvalio je Janjić.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić napomenuo je da ovakve velike i dugoročne investicije treba raditi kvalitetno i u interesu ljudi na terenu, ali istovremeno i voditi računa da svaka kuna bude što bolje utrošena, pohvaljujući dosadašnju odličnu suradnju s Ministarstvom prosvjete.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content