Novosti, Novosti ILPAN|

Delegacija Grada Belišća predvođena zamjenicom gradonačelnika Ljerkom Vučković, u subotu 06. rujna 2014., prisustvovala je službenom otvaranju muzejskog prostora posvećenog rudarstvu u Komlu u Mađarska.

Spomenik je sufinanciran sredstvima EU s obzirom da je riječ o jednoj od aktivnosti ILPAN projekta čiji je nositelj Grad Belišće, a partner projekti su gradovi Beremend i Komlo. Cilj navedenih gradova je učvrstiti međusobnu suradnju kroz nove turističke ponude dobivene očuvanjem industrijske baštine koja je bila osnova razvoja gradova kroz povijest, ali i pokretanje novih turističkih mogućnosti kako bi se potpomogle druge uslužne i turističke djelatnosti gradova.

Gradonačelnik Komla Jozsef Polics srdačno je ugostio predstavnike Grada Belišća i Grada Beremenda te izrazio želju za daljnjom suradnjom na projektima po uzoru na navedeni projekt prekogranične suradnje IPA CBC.

Projekt ILPAN je trenutno u početnoj fazi, a uskoro započinju i druge aktivnosti projekta poput obnove muzejskog prostora u Belišću, izgradnja spomenika u Beremendu kao i organizacija konferencije na temu industrijske baštine.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content