Novosti|

Predstavnici grada Belišća zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić i Romano Klanjšček boravili su u Crnoj Gori na poziv predsjednika općine Mojkovac Ranka Mišnića. Povod posjeta bilo je obilježavanje Dana općine Mojkovac 13. kolovoza, kao i nastavak unapređenja prijateljskih odnosa naših dviju jedinica lokalne samouprave. Međusobnu povezanost te kulturnu i gospodarsku suradnju prije svega možemo zahvaliti našem sugrađaninu, a rođenom Mojkovčaninu prof.dr. Miloradu Krgoviću koji je uz predstavnike općine također bio domaćin predstavnicima grada Belišća.

Na svečanoj sjednici Skupštine općine predsjednik Mišnić je istaknuo brojne infrastrukturne projekte koji su završeni ili u realizaciji, a tiču se komunalne, prometne te sportske infrastrukture. Neposredno prije same sjednice otvorena je novouređena najstarija ulica u Mojkovcu, a u suradnji s Vladom Crne Gore radi se na projektu ski-centra kroz izgradnju prometne infrastrukture, ali i priprema dokumentcije za izgradnju bazne stanice i žičare sa mojkovačke strane planine Bjelasice.

Lokalna uprava, tvrdi on, posvećena je razvoju poljoprivrede, turizma, malog i srednjeg preduzetništva, zaštiti životne sredine i unapređenju socijalne politike, ulažući intelekt, energiju i emociju u sve što rade.

Ovogodišnji dobitnici općinskih nagrada bili su premijer Crne Gore Duško Marković, atletski trener Marko Ristić i dr. Ljubinka Mitrović.
Svečanoj sjednici, osim predstavnika našega grada, prisustovali su i predstavnici lokalnih uprava sa sjevera Crne Gore, kao i iz gradova prijatelja: Sombora, Vrbasa, Višegrada, Velikog Međedera, Kule i Kragujevca.

Foto: montenegroclick.me

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content