Novosti iz života udruga|

U petak, 21. lipnja 2024. izaslanstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bistrinci otputovalo je u Tirol u mjesto Schattwald, kako bi od tamošnjeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva Schattwald primilo vatrogasno vozilo s pripadajućom opremom. 

Dana 22.06.2024. godine domaćini su organizirali dnevni program obilaska mjesta i okolice, a potom u večernjim satima, službena primopredaja održana je u nazočnosti koordinatora projekta Petera Logara, gradonačelnika Wolfganga Rampa, zapovjednika vatrogasne brigade Schattwalda Matthiasa Mullera i nekoliko predstavnika vodstva vatrogasne postrojbe Schattwalda, a ključeve vozila je preuzeo predsjednik DVD-a Bistrinci Ivan Anić uz nazočnost zamjenika zapovjednika Danijela Petrovića i člana Karla Majerića i vozača Željka Čakalića.

Vozilo TLFA 1500 Mercedes 814 DA  pružio je lojalnu uslugu i sigurnost mještanima Schatwalda u Tirolu, a sada će vozilo uveliko povećati učinkovitost i djelovanje Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bistrinci, koje je prije imalo na raspolaganju vatrogasno vozilo Stayer iz 1968. godine.

U dogovoru s voditeljem projekta Peterom Logarom, vozilo DVD-a Bistrinaca Stayer, bit će dano Državnoj vatrogasnoj školi u Austriji kao eksponat u muzeju, s obzirom da se o vozilo vodila dobro briga od strane članova DVD-a Bistrinci.

Nakon službenog dijela primopredaje, članovi DVD-a Bistrinci su domaćinima priredili “Hrvatski obrok“, koje je prošao u ugodnom druženju i izmjeni informacija.

Povratak kući je bio 23. lipnja 2024. godine, gdje je s velikim oduševljenjem i srećom dočekano donirano vozilo od strane članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bistrinci, koje će na zadovoljstvo svih koristiti u daljnjem radu.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content