Novosti|

Početkom veljače Dječji vrtić Maslačak Belišće započeo je s provođenjem programa predškole u matičnom vrtiću u Belišću, u Područnim školama Veliškovci i Brođanci te Područnim vrtićima u Bizovcu i Petrijevcima. U ovogodišnji program „male škole“ upisano je 106 predškolaca, što je u odnosu na prošlu pedagošku godinu povećan broj.

Predškola je započela 2. veljače, a predviđeni završetak je 30. travnja, što iznosi otprilike 250 sati. Obzirom da je predškola priprema djece za polazak u prvi razred, odnosno „prostor“ između obiteljskog doma, vrtića i škole, kroz određeni program nastojat će se zadovoljiti primarne dječje potrebe, potrudit se da dijete dobije osjećaj sigurnosti i prihvaćenosti, pružit mu priliku za samoostvarivanje i stjecanje samopouzdanja. također, kroz praćenje razvoja djeteta, moguće je uočiti potrebe djeteta te u skladu s njima usklađivati odgojne postupke, o osnovnim obilježjima škole. Predškola svojim polaznicima omogućuje raznovrsne razvojne poticaje, prepoznavanje i prevenciju razvojnih poremećaja, te kroz program rada polaznici postaju osposobljeni za prihvaćanje obveza koje ih očekuju.

Cilj je, pored ostaloga, zajedno s roditeljima razvijati pozitivne stavove djeteta prema školi, poticati zanimanje za školu, razvijati radne navike i slično, što će se kroz različite sadržaje predškole zasigurno i postići.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content