Novosti|

Protekla dva dana bila su iznimno uzbudljiva u Glazbenoj školi u Belišću. Naime, održavao se seminar o muzikoterapiji iznimno ugledne vodeće glazbene terapeutistice profesorice Jasenke Horvat koja radi na Nordoff Robbins centru u Londonu već 20 godina. Na seminaru i radionicama sudjelovali su neki nastavnici Glazbene škole, Osnovne škole Valpovo, ali i kolege škola iz Belišća i Osijeka koji su htjeli upoznati rad profesorice Horvat.

Na samom početku seminara prisutnima se obratila gospođa Mira Anić iz udruge „Zvono“ iz Belišća koja je voditeljica projekta „Mi svijetlimo“ s Glazbenom školom kao partnerom, a u sklopu kojega je predviđena edukacija o muzikoterapiji profesorice Horvat. Govorila je ukratko o samom projektu, planu realizacije te njegovim ciljevima.

Na seminaru je profesorica Horvat prikazivala isječke svoga rada koji su bili vrlo upečatljivi pokazavši smisao i izuzetne rezultate muzikoterapije u radu s djecom, mladima i odraslima s vrlo različitim poteškoćama. Svima prisutnima time je zasigurno otvoren prozor u jedan sasvim drugačiji svijet mogućeg.

Nakon seminara, profesorica Romana Borš Mačak i Tihana Ivanković započet će sa specijalnom glazbenom podukom u sklopu projekta s profesoricom Horvat kao supervizorom. Zadovoljni viđenim, iz Glazbene škole raduju se početku učenja o muzikoterapiji kakve nema ne samo u Hrvatskoj, nego niti u jednoj od susjednih zemalja.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content