Novosti|

lpko_bix_hschiffer_1_neu_bearbeitet
Hrvatsko-austrijsko društvo, Podružnica Valpovo objavljuje Poziv umjetnicima Osječko-baranjske županije na sudjelovanje u projektu S ruba u središte VALPOVO – GRAZ – LAAFELD.

Slavonija, a posebno grad Valpovo, ima burnu povijest koja je iz austrijskog kuta gledanja bila zabilježena kao rubni položaj, po strani traženih turističkih ciljeva. Pristupom Hrvatske Europskoj uniji 2013. godine, a zbog svoje blizine njezinim članicama Mađarskoj i Rumunjskoj, kao i potencijalnim EU- kandidatima Srbiji i Bosni i Hercegovini, ova se regija sve više približava središtu.

Izložba austrijskih autora na temu S ruba u središte je održana u Valpovu od 10. do 30. rujna 2015. Uzvratna izložba umjetnica i umjetnika Osječko – baranjske županije održat će se u razdoblju od ožujka do lipnja 2016. godine u Grazu i Laafeldu u Austriji.

Tema izložbe u Austriji S ruba u središte može obuhvaćati geografsko, političko, ekološko ili umjetničko (npr. materijali i stilovi koji se u umjetnosti smatraju rubnima) područje, no to ne mora biti tema radova koji se šalju na ovaj natječaj. Pozivaju se svi zainteresirani mladi, akademski obrazovani umjetnici (slikarstvo/ grafika/ fotografija/instalacije…) Osječko – baranjske županije, a posebice oni koji su na bilo koji način povezani s Valpovštinom, da se jave na natječaj do 13. studenoga 2015.

Smještaj i put od Valpova do Graza i Laafelda bit će plaćeni.

Izbor umjetnica/umjetnika izvršit će prosudbena komisija povjesničara umjetnosti iz Austrije i Hrvatske (Slavonije). Odabrat će se najviše troje umjetnica/umjetnika. Odabrani umjetnici će pravovremeno biti podrobnije obaviješteni o izložbi u Austriji.

Natječajna dokumentacija:
– Kopija diplome
– Dokumentacija cjelokupnog dosadašnjeg umjetničkog rada (presjek rada od ranijih do najnovijih djela)
– CV (na engleskom ili njemačkom)
– Motivacijsko pismo (na engleskom ili njemačkom)
– Kontakt (e-mail; telefon/mobitel; adresa)
ROK PRIJAVE: 13. studenoga 2015.

Prijave slati na adresu:
HRVATSKO-AUSTRIJSKO DRUŠTVO, PODRUŽNICA VALPOVO
Dr. Franje Tuđmana 2
(Srednja škola Valpovo)
31 550 Valpovo

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content