Novosti|

slika13

Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju “ZVONO” iz Belišća u partnerstvu s Međunarodnom federacijom iz Stuttgarta provodi projekt STEP IN – Korak u zapošljavanje uz podršku osobama s intelektualnim teškoćama u Hrvatskoj. Projekt STEP IN sufinancira Europska Unija iz Europskog Socijalnog Fonda.

Projekt STEP IN pomaže i priprema lokalnu zajednicu i poslodavce za zapošljavanje osoba s intelektualnim teškoćama uspostavom mentorskog programa unutar tvrtki i pružanjem pedagoške potpore za svoje zaposlenike. Osmišljen je i kako bi pomogao poslodavcima s prilagodbom zakona o zapošljavanju osoba sa invaliditetom.
Specifični ciljevi projekta su:
1. povećanje zapošljivosti osoba s intelektualnim teškoćama i
2. jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s osobama s intelektualnim teškoćama.

Projektne aktivnosti trebaju se provoditi u suradnji s tvrtkama, OPG-ovima, zadrugama i udrugama na području Osječko-baranjske županije.
U projektu STEP IN predviđeno je angažirati 30 nezaposlenih osoba s intelektualnim teškoćama i kroz volontersku praksu unutar tvrtki, uz šest radnih asistenta (zaposlenika Udruge „ZVONO“) i tvrtkinih mentora, raditi na njihovom osposobljavanju za buduće zapošljavanje.

U Udruzi „ZVONO“ vjeruju kako će poslodavci prepoznati priliku za društveni angažman svoje tvrtke te iskoristiti mogućnost za stjecanje novih iskustava i uspostavljanje novih vrijednosti u poslovanju.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u projektu STEP IN za više informacija mogu se javiti voditeljici projekta Aniti Andrašek-Mihaljević ili Udruzi “ZVONO” do 5. listopada 2015. godine (e-mail: anita.zvono@gmail.com, tel: 662 535).

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content