Novosti|

Članovi Udruge HVIDR-a Belišće zajedno s članovima udruga veterana 3. i 5. gardijske brigade, vinkovačkom udrugom dragovoljaca i veterana iz Domovinskog rata, Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, te udrugom specijalne policije, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara i mladež iz Nuštra, ovog je vikenda svojim odlaskom na prosvjed pred Ministarstvo branitelja u Zagreb dala potporu 100-postotnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i braniteljima Republike Hrvatske u ostvarivanju zajedničkih ciljeva u borbi za bolju i pravedniju Hrvatsku.

Dana je potpora prosvjednicima protiv rada Ministarstva branitelja koje je samo po svom imenu ministarstvo hrvatskih branitelja, koje sustavno, protupravno i protuustavno umanjuje prava i diskriminira hrvatske branitelje te izjednačava žrtvu i agresora iz Domovinskog rata.

Ovim odlaskom Udruga HVIDR-a Belišće je i osobnom nazočnošću pokazala cjelokupnoj hrvatskoj javnosti “da nas vežu zajedništvo i ljubav prema Domovini Hrvatskoj koju smo iskazali tijekom Domovinskog rata i sada kada na demokratski način prosvjedujemo protiv društvenih anomalija u borbi za bolju i pravedniju Hrvatsku” za koju su mnogi hrvatski branitelji i građani Republike Hrvatske dali svoje živote.

Dolaskom pred Ministarstvo branitelja članovi Udruge HVIDR-a Belišće su paljenjem svijeće i minutom šutnje odali počast Nevenki Topalušić, preminuloj heroini, prosvjednici i stopostotnoj HRVI prve skupine, te svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Udruga HVIDR-a Belišće:
Pavo Milekić, predsjednik

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content