Novosti|

U srijedu, 28. prosinca 2016. godine, u Velikoj vijećnici grada Belišća održalo se svečano potpisivanje ugovora za studentske stipendije u akademskoj godini 2016./2017.

Tom prilikom potpisani su ugovori za čak 47 novih studentskih stipendija, što uz postojećih 15 stipendista, čini ukupnu brojku od 62 studenta koje će Grad Belišće stipendirati. Ovaj podatak Grad Belišće svrstava među gradove s najvećim brojem studentskih stipendija u cijeloj Republici Hrvatskoj.

Jedanaest novih studenata pridružilo se grupi od 15 postojećih stipendista te sada ukupno 26 studenata prima stipendiju u iznosu od 1.000 kuna mjesečno do kraja školovanja. Ostalih 36 studenata koji su udovolji kriterijima iz javnog natječaja primat će stipendiju od 600 kuna mjesečno u razdoblju od jedne godine.

Gradonačelnik Belišća Dinko Burić srdačno je pozdravio studente te nije skrivao zadovoljstvo što se broj stipendiranih studenata ove godine s 53 povećao na 62 osobe. Gradonačelnik Burić istaknuo je kako je svaka lipa uložena u studentske stipendije i više nego opravdana te je na kraju poželio svim nazočnima puno uspjeha u daljnjem školovanju.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content