Novosti|

Grad Belišće i Ministarstvo unutarnjih poslova RH, Policijska uprava osječko-baranjska danas su potpisali sporazume o suradnji u provedbi projekata.

Naime, Grad Belišće i PU osječko-baranjska potpisali su sporazum o nastavku međusobne suradnje u provedbi nacionalnog preventivnog projekta „Zajedno možemo više“. Riječ je preventivnom programu čiji je sadržaj i misija provođenje programa primarne prevencije svih oblika rizičnog ponašanja,a posebice zloporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizama i vršnjačkog nasilja, namijenjen ciljanoj skupini učenika 4., 5. i 6. razreda osnovnih škola i roditeljima učenika 6. razreda.

Također, potpisani su sporazumi o suradnji u provedbi aktivnosti u sklopu navedenog preventivnog projekta između Grada Belišća, PU osječko-baranjske i dviju udruga kao suradnika na projektu – Dramskog studija „Atelier“ Udruge Breza iz Osijeka i Gradskog kazališta Beli Manastir. Jedna od aktivnosti nosi naziv “Novac moje krvi” te je usmjerena u svrhu prevencije trgovine ljudima, dok je druga aktivnost pod nazivom “Tko ti je kriv” usmjerena prevenciji vršnjačkog nasilja među mladima.

Sporazume su potpisali gradonačelnik Belišća Dinko Burić, načelnik PU Osječko-baranjske Milan Baričević, predsjednica Gradskog kazališta Beli Manastir Daniela Taslidžić Herman i predstavnica Udruge Breza Suzana Vargović. Na sastanku su nazočili i voditeljica Odjela za prevenciju PU osječko-baranjske Sanja Živković te načelnik PP Belišće Zdravko Mandić.

Gradonačelnik Burić istaknuo je veliko zadovoljstvo iznimno dobrom suradnjom na zajedničkim projektima s Policijskom upravom, kao i suradnjom s Policijskom postajom Belišće.

Foto: Tin Lacković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content