Novosti|

Danas, 20. listopada 2014.  Nelly Gutmann Auersperg s unukom Elisabeth Harris, te William de Gelsey s poslovnim prijateljima posjetili su grad Belišće.

Gospođa Auersperg i gospodin de Gelsey su posljednji živi izravni potomci obitelji Gutmann, osnivača Belišća.

Danas ih je u Gradskoj vijećnici primio gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić sa suradnicima, zamjenicima Ljerkom Vučković i Domagojem Varžić, te pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Antonijom Andrašek Barić, a prijemu su prisustvovali i predstavnici Matice hrvatske, Zdenko Glasovac, Dragan Milec i mr. Milan Salajić.

Gostima je gradonačelnik nakon izraza dobrodošlice prikazao sadašnju sliku gospodarstva Belišća te predstavio projekte kojima se ulaže u razvoj grada kojeg su osnovali pretci gostiju. S ponosom i divljenjem se osvrnuo na znanstvenu karijeru gospođe Auersperg svjetski poznate znanstvenice na polju biokemije prema kojoj je ustrojena i međunarodna nagrada kao priznanje istaknutim stručnjacima tog područja zananosti.

Gospođa Nelly Auersperg četvrti puta službeno posjećuje Belišće, a gospodinu Williamu je ovo drugi posjet gradu kojeg su osnovali njihovi djedovi. Tijekom razgovora pokazali su veliko zanimanje za razvoj grada, a nakon razmjene poklona posjetili su proizvodne pogone tvrtke Harburg Freudenberger Belišće d.o.o. i Duropack Belišće d.o.o., a tijekom sutrašnjeg dana predviđen je posjet Muzeju, Palači Gutmann i užem središtu grada.

Izvor: V. Vazdar, portal Valpovstina.info

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content