Novosti|

Dobro je poznata priča da je obitelj Gutmann zaslužna za nastanak i razvoj tvornice i grada Belišća. Stoga je uvijek velika čast kada grad posjete izravni potomci ove poduzetničke obitelji. Nelly Gutmann, praunuka Salomona Heinreicha Gutmanna, priznata znanstvenica i sveučilišna profesorica koja živi u Kanadi, prvi put je u službenom posjetu Belišću bila 2003. godine te je od tada u nekoliko navrata dovodila članove obitelji u grad iz kojega potječu.

Danas, 2. svibnja 2016. godine, gradonačelnik Belišća sa zamjenicima Ljerkom Vučković i Domagojem Varžićem u Maloj vijećnici Gradske uprave primio je Nelly Gutmann Auersperg, njezinog bratića Williama de Gelseyja, nećakinju Nadine Gutmann i unuku Natalie Auersperg. Gradonačelnik je izrazio veliko zadovoljstvo uspješnom komunikacijom i nastavkom dobrih odnosa koje je započeo bivši gradonačelnik Zvonko Borić, koji je i nazočio prijemu. Na skupu su sudjelovali i saborska zastupnika Marija Ilić, predstavnici Matice hrvatske Zdenko Glasovac, Milan Salajić i Dragan Milec, profesor Stjepan Komaromi, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Antonija Andrašek Barić te voditelj Muzeja Tomislav Kuna.

Nakon što su ispričane razne anegdote i zanimljivosti iz povijesti ove obitelji u Belišću, kao i ukratko predstavljen suvremeni grad Belišće, gosti su se s domaćinima uputili u obilazak kruga bivšeg Kombinata, novih prostora Turističke zajednice i Muzeja gdje su zainteresirano slušali o svojim predcima i onome što su značili za Belišće.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content