Novosti|

Monsinjor dr Đuro Hranić, đakovačko – osječki nadbiskup i metropolit, jučer je posjetio Bocanjevce, gdje je na svečanom misnom slavlju u crkvi Svetih Filipa i Jakova apostola blagoslovio nove pokrajnje oltare Silaska Duha Svetoga i Svetog Valentina.

Nakon Zvonka Mraka, upravitelja bocanjevačke župe, dobrodošlicu mu je, uz prigodne darove poželio Bojan Vuksanić, povjerenik za razvoj prigradskog naselja Bocanjevci. On se ujedno zahvalio svima koji su doprinijeli obnovi i uređenju ovih oltara, kojima je završeno renoviranje bocanjevačke crkve. Posebno se tu osvrnuo na bivšeg župnika Josipa Matanovića, pokojnog monsinjora Nikolu Kerčova, ali i sadašnjeg upravitelja bocanjevačke župe, velečasnog Zvonka Mraka. No, financijsku pomoć uputio je i Grad Belišće, ali prije svega mještani Bocanjevaca.

Misnom slavlju su, uz mnoštvo vjernika i predstavnika mjesnih udruga, prisustvovali i zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković te valpovački gradonačelnik Leon Žulj, a bili su ondje i gosti iz Zagreba, Tihomir Razum, koji je radio na mramoriziranju oltara i Vladimir Meglić, koji je autor slike svetog Valentina. Uz nadbiskupa Hranića bogoslužje su predvodili i tajnik nadbiskupiskog ordinarijata vlč. Dario Hrga, valpovački župnik vlč. Zvonko Mrak i kapelan župe Valpovo Krešimir Šaf. Pri kraju euharistijskog slavlja, msgr. Hranić uručio je zlatnu nadbiskupijsku plaketu Kati Strugačevac za 60 godina aktivnog pjevanja u župnom zboru.

Tekst: Monika Đogaš (GRB)
Foto: Zaim Saljiji

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content