Novosti|

U okviru provođenja mjera energetske učinkovitosti te smanjenja svjetlosnog onečišćenja na sustavu javne rasvjete Grada Belišća i nakon provedenog postupka međunarodne nabave, 21. listopada 2016. godine, gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić potpisao je Ugovor o usluzi poboljšanja energetske učinkovitosti javne rasvjete područja Grada Belišća s odabranim ponuditeljem tvrtkom Jadro-lux d.o.o. iz Triblja, odnosno članom Uprave Jozsefom Mezeiem.

Radnici Kombela započeli su s postavljanjem energetski učinkovite LED rasvjete u Belišću i svim prigradskim naseljima. Predviđeno je postaviti novu LED rasvjetu odnosno 1252 postojeće svjetiljke javne rasvjete LED svjetiljkama u Belišću i njegovih 8 prigradskih naselja. Time Belišće postaje prvi grad u Slavoniji i Baranji koji će projektom energetski učinkovite javne rasvjete obuhvatiti sva svoja prigradska naselja.

Na zamjeni javne rasvjete radi se svakodnevno od ponedjeljka do subote u vremenu od 7.00 do 17.00 sati, odnosno do trenutka večernjeg paljenja javne rasvjete. Trenutno se radi na zamjeni rasvjete u najužem centru grada (1. zona i djelomično u 2. zoni). Sa zamjenom rasvjetnih tijela započelo se 2. veljače i do 18. veljače 2017. postavljena je LED rasvjeta na ukupno 217 rasvjetnih mjesta.

Vrijednost projekta s PDV-om iznosi 3.990.750,00 kn. Opisanim zahvatom u rekonstrukciji sustava javne rasvjete procijenjene su znatne uštede, primarno zbog smanjenja potrošnje električne energije. Dodatno, zbog iznimno dugog vijeka trajanja LED modula u velikoj mjeri smanjit će se i troškovi održavanja. Nakon primjene mjera poboljšanja energetske učinkovitosti zajamčena ušteda električne energije za Grad Belišće iznosit će 81%, odnosno 678.168 kWh godišnje, a mjesečno 56.514,00 kWh.

Tekst: kombel.hr

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content