Novosti|

U ponedjeljak, 19. kolovoza 2013. godine, u prostorijama Gradske uprave grada Belišća, održana je svečanost otvorenja ponovnog rada Matičnog ureda u Belišću, na kojoj su nazočili gradonačelnik Dinko Burić i njegov zamjenik Domagoj Varžić te predstojnica Ureda državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji Andrijana Ćelap, Jasna Šimunović, voditeljica Službe za Opću upravu, voditeljica Ureda državne uprave u Valpovu Maja Biro i matičarka Vesna Pavošević. Nakon više od šest godina prekida rada, od 19. srpnja 2013. godine Matični ured Belišće ponovno je na usluzi građanima Belišća. Matični ured u Belišću otvoren je davne 1946. godine, a od 2. srpnja 2007. preseljen je u Valpovo, čime je prije više od šest godina Matični ured prestao funkcionirati u Belišću, tako da su njegovi građani za sve poslove iz nadležnosti Matičnog ureda morali obavljali u susjednom Valpovu. Na ovaj način Belišće je postalo jedini grad u Hrvatskoj koji nije imao Matični ured u svome sjedištu, unatoč činjenici da važećim propisima njegovo sjedište nije ukinuto do današnjeg dana.

Na inicijativu novoizabranog gradonačelnika grada Belišća Dinka Burića, već prvih dana po stupanju na dužnost podnesen je zahtjev nadležnom Uredu državne uprave u OBŽ da se Matični ured Belišće vrati u svoje sjedište. Grad je osigurao sve potrebne preduvjete za ponovni rad Matičnog ureda u Belišću i to prostoriju na prvom katu zgrade Gradske uprave u Belišću zajedno sa potrebnom računalnom opremom i inventarom za rad. Nadležna državna tijela u ovom su slučaju reagirala u vrlo kratkom roku i omogućili da se inicijativa gradonačelnika realizira na zadovoljstvo svih građana Belišća.
Na samom početku svečanosti gradonačelnik Dinko Burić naglasio je kako je ovo vrlo važan trenutak koji govori u prilog da Grad Belišće počinje vraćati izgubljena gradska obilježja. Zahvalio se svima koji su doprinijeli brzom ostvarenju ove zadaće i iskazao veliko zadovoljstvo što građani Belišća sada sve poslove vezane za Matični ured mogu rješavati u Belišću. Predstojnica Ureda državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji Andrijana Ćelap rekla je kako je zadaća Ureda za državnu upravu biti na usluzi što bliže građanima i da se to u Belišću upravo ostvarilo. Matičarka Vesna Pavošević upoznala je nazočne kako će Matični ured od sada raditi na prvom katu zgrade Gradske uprave u Belišću, Kralja Tomislava 206 i to svakog radnog dana od 7 do 15 sati sve do 1. rujna 2013. godine, dok će od rujna pa nadalje radno vrijeme biti od 7,30 do 15 i 30 sati.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content