Novosti|

Na temelju Plana aktivnosti i obveza prema Vatrogasnoj zajednici grada Belišće, dana 5. studenog 2016. godine Dobrovoljno vatrogasno društvo Bocanjevci održalo je pokaznu vježbu na rijeci Vučici.

U taktičkoj vježbi sudjelovali su operativni članovi DVD-a Bocanjevci korištenjem vatrogasne tehnike, kombi vozila i motornih pumpi za vodu, gdje su korištenjem dviju motornih pumpi obavili pumpanje vode iz otvorenog izvora. Suočeni sa sve većom potrebom za ovakvom vrstom intervencija uslijed obilnih kiša i visokih vodostaja, članovi DVD-a Bocanjevci su osim pokazne vježbe iskoristili priliku te upoznali i ostale članove kako se pravilno rukuje s motornim pumpama. Vježbu je pomno promatrao i zapovjednik VZG Belišća Dubravko Čovčić, koji je nazočnima čestitao na odabiru i uspješno odrađenoj vježbi, kao i Povjerenik za razvoj prigradskog naselja Bocanjevci Bojan Vuksanić.

U sklopu navedene aktivnosti obavljen je stručni nadzor vatrogasne postrojbe DVD Bocanjevci od strane zapovjednika VZG Belišće, koji je uvidom u stanje vatrogasne tehnike, skupne opreme, osobne opreme, način organiziranja i pripravnosti u slučaju intervencija i ostalo, rezultirao vrlo zadovoljavajućom ocjenom.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content