Novosti|

Na sjednici održanoj u srijedu, Vlada RH usvojila je novi program mikrokreditiranja za poduzetnike i obrtnike koji provodi Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

Javni poziv

Kroz ovaj Kreditni program poduzetnicima je omogućeno financiranje osnovnih sredstava od minimalno 60% iznosa kredita pri čemu će se podržati nabava strojeva i opreme, alata i uređaja, kupnja ili adaptacija zemljišta i poslovnih objekata kao i razvoj softverskih, IT rješenja i ostale nematerijalne imovine. Također, osigurat će se i financiranje obrtnih sredstava do maksimalno 40% iznosa kredita.

Najniži iznos kredita je 10 tisuća, najviši 120 tisuća kuna, a fiksna kamatna stopa je 0,99 posto godišnje. Rok otplate kredita je do 5 godina uključujući poček od 6 mjeseci.

“Novi kreditni program našim poduzetnicima i obrtnicima nudi lakši pristup financiranju po najpovoljnijoj kamatnoj stopi na tržištu čime se olakšava samozapošljavanja i rast osnovanih mikro i malih poduzeća”, kazao je ministar poduzetništva i obrta prilikom predstavljanja novog programa nazvanog “Mikrokreditiranje – prvi korak u poduzetništvo”.

Za kredite poduzetnika osigurano je pet milijuna kuna iz državnog proračuna i to za poduzetnike i obrtnike koji posluju do 24 mjeseca te zadovoljavaju uvjete definicije subjekata malog gospodarstva.

Javni poziv za kreditni program “Mikrokreditiranje – prvi korak u poduzetništvo” možete pronaći  OVDJE

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content