Novosti, Novosti ILPAN|

Danas, 11. studenoga 2014. gradonačelnik Dinko Burić sazvao je tiskovnu konferenciju kako bi upoznao javnost s početkom radova na obnovi muzeja i dviju zgrada u „Pekmez ulici“, a koja će se provesti u sklopu projekta Industrial Legacy of Pannonia – ILPAN (Industrijska baština Panonije) kojeg Grad Belišće, Grad Komlo i Lokalna samouprava Beremend provode u sklopu IPA Prekograničnog programa suradnje Mađarska – Hrvatska. Ukupna vrijednost obnove je 1.780.000 kuna, a putem javnog natječaja za izvođača radova izabrana je tvrtka Montemont d.o.o. iz Osijeka.

Rok za završetak radova je 31. kolovoza 2015. godine do kada se planiraju obnoviti prvo dvije zgrade u Pekmezici, a potom i zgrada muzeja. Radovi koji predstoje su izuzetno zahtjevni jer su zgrade stare i dotrajale, međutim uz pomoć konzervatora, ove će se zgrade obnoviti i koristiti za javnu namjenu. U zgradama se planira muzejsko-galerijska djelatnost, ali bi se trebale koristiti i u svrhu promicanja kontinentalnog turizma.

Gradonačelnik je nazočne upoznao i s početkom projekta izgradnje rekreacijskog rukometnog igrališta u Gatu koji će financirati Osječko-baranjska županija s 268.525 kuna, a Grad Belišće će za projektnu dokumentaciju izdvojiti 22.500 kuna.

Uz dva spomenuta, trenutačno se na području grada Belišća provodi još pet projekata: privodi se kraju uređenje Doma umirovljenika, kao i izgradnja mosta na Karašici kod Kitišanaca s rekonstrukcijom dijela županijske ceste, radi se biciklistička staza od mosta do benta, u tijeku su radovi na Poduzetničkom inkubatoru kao i rekonstrukcija Doma kulture. Vrijednost navedenih sedam projekata je preko 10.800.000 kuna.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content