Novosti|

Nakon provedenog javnog natječaja za lokalni linijski prijevoz putnika kojim je koncesija dodijeljena Autoprometnom poduzeću d.d. iz Požege (APP), početkom listopada započelo je prometovanje autobusa koji povezuju prigradska naselja s Belišćem. Nakon početnih usklađivanja i prilagođavanja voznih redova, postignut je sporazum između Grada Belišća i koncesionara kojime svi osnovnoškolci i srednjoškolci od 27.10.2014. godine stječu pravo za besplatnu vožnju gradskim autobusima do kraja polugodišta.

Za ostvarivanje prava na besplatan prijevoz učenici se trebaju javiti u prostorije APP-a, Željeznička 20 radi dobivanja mjesečnog pokaza. Za radnike i ostale građane cijene karata u jednom smjeru su sljedeće: za udaljenost 0-5 km 6 kn, a za udaljenosti veće od 5 km 8 kn. Iznos mjesečne karte za radnike i ostale građane su sljedeće: 0-5 km 250 kn, a za udaljenosti veće od 5 km 350 kn.

Ukupan iznos subvencije za linijski prijevoz učenika iznosi 65.250 kn do kraja proračunske godine, naglasio je gradonačelnik Dinko Burić na danas održanoj konferenciji za novinare.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content