Novosti|

Velik broj bivših, sadašnjih i budućih planinara sudjelovalo je sinoć na Planinarskoj večeri što su je priredili članovi Hrvatskog planinarskog društva Belišće.

Cilj večeri bio je promovirati rad društva te onima koji još nisu osjetili čari planinarenja približiti taj oblik rekreacije. Manifestaciju je otvorila Nada Donković, tajnica Društva, a nekadašnja tajnica Mila Andrić predstavila je rad Društva kroz dvadeset i dvije godine djelovanja. U sklopu planinarskog druženja, sudionici su se upoznali i s planinarskom opremom, a doajen planinarenja u Slavoniji, Đorđe Balić, predstavio je svoju knjigu „Jankovac -planinarska priča“.

Nastavak ove večeri je u nedjelju kada Društvo organizira izlet na Jankovac, koji će biti prilagođen interesima planinara početnika, odnosno izletnika koji su zainteresirani za pristup u društvo planinara, kako bi se na pristupačnom terenu upoznali s ljepotama planinarenja. Cijena izleta je simbolična, tek deset kuna, a prijave se podnose u tajništvo Društva. Na ovaj način bit će moguće vidjeti i upoznati jednu od najljepših gorskih dolina smještenu na sjevernim obroncima Papuka. Možda će nakon ovoga neki odlučiti krenuti na planinarske staze, poručuju organizatori.

Već u utorak, 1. ožujka 2016. godine novo je druženje planinara uz putopisno predavanje i projekciju Krunoslava Hornunga pod nazivom Argentina (Aconcagua), a početak je u 19 sati u Gradskoj vijećnici.

FOTO: Vladimir Vazdar

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content