Novosti|

U petak, 10. lipnja 2016. godine u 19 sati, Gradska knjižnica i čitaonica Belišće ugostit će Enesa Kiševića, poznatog hrvatskog pjesnika i diplomiranog glumca.

Enes Kišević rođen je 1947. godine u Bosanskoj Krupi, a živi i radi u Zagrebu. Član je Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog društva dramskih umjetnika. Napisao je više od dvadeset zbirki pjesama za djecu i odrasle. Zastupljen je u pedesetak antologija i pregleda lirike u nas i u svijetu. Njegove pjesme prevedene su na dvadesetak jezika. Nebrojeni su njegovi nastupi na književnim tribinama i predstavljanjima, kako svojih, tako i pjesama drugih pjesnika. Njegove pjesme uglazbljene su te nagrađivane prestižnim nagradama i priznanjima. Godine 2002.  dobitnik je nagrade „Zvonimir Golob“. Kao slobodni umjetnik glumio je u svim zagrebačkim kazalištima, glumio u brojnim filmovima i televizijskim dramama, a 25 sezona nastupao je na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Druženje s Enesom zamišljeno je tako što će on održati pjesničku večer, govoriti svoje i stihove drugih pjesnika, dok će ga na gitari pratiti belišćanski glazbenik Vjekoslav Pavlović.

Cjelokupno događanje posvećeno je Mili Bungić. Mila Bungić rođena je kao Mila Galić 7. lipnja 1961., a umrla je 10. travnja 2015. godine. Bila je profesorica u Srednjoj školi Valpovo i predavala je mnogim generacijama hrvatski jezik i književnost, a njena prerana smrt neugodno je iznenadila njenu obitelj, prijatelje, kao i bivše i sadašnje učenike. Upravo ovaj datum njenog rođendana motiv je za dolazak Enesa Kiševića i njegova želja da se obilježi taj dan.

Pozivaju se svi zainteresirani građani, ljubitelji poezije, kao i svi oni koji su voljeli  i cijenili Milu, da se odazovu na jedno zaista posebno događanje.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content