Novosti|

U suradnji s Volonterskim centrom Osijek – http://www.osvolonteri.hr, tijekom prošlog mjeseca djelatnici Poduzetničkog centra Belišće uspješno su završili osposobljavanje za rad kao menadžeri volontera.

Iako diljem Europe postoje različite definicije i tradicije vezane uz volontiranje, svima je zajednička činjenica da gdje god su ljudi zajednički angažirani u aktivnostima pomaganja drugima, podržavanja onih koji su u potrebi, čuvanja okoliša, borbi za ljudska prava ili iniciranju aktivnosti kako bi osigurali dostojanstven život svakome, to djelovanje doprinosi i osobama koje volontiraju i društvu u cjelini te jača socijalnu koheziju.

Naglasak na važnosti volontiranja posebno je dana time što je upravo 2011. godina proglašena europskom godinom volontiranja.

Volontiranje je od svog postanka prolazilo kroz razne razvojne faze te možemo reći da se u Hrvatskoj od donošenja zakona o volonterstvu NN 58/07 – http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/298299.html – započelo s provođenjem novih mjera. Trenutno se uvode velike promjene u odnosu na način provođenja, sam značaj volonterstva u društvu te značaj volontiranja za samog volontera. Program Menadžment volontera upravo je dio tih promjena jer nam pomaže da ozbiljno, profesionalno i pravilno vodimo volonterske aktivnosti u svrhu oplemenjenja postojećih radnih pozicija i ostalih radnih izazova.

Volonterski rad ne može biti plaćen u novcu, ali pomoću modela koji ističu i nagrađuju postignuća volontera postiže se obostrana korist i zadovoljstvo obavljenim zadacima.

Stoga, ukoliko ste zainteresirani za volontiranje pratite ovaj prostor jer ćemo u nadolazećim mjesecima objavljivati volonterske pozicije za koje se nadamo da će i neki od vas poslati zamolbe.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content