Novosti|

Poznati hrvatski književnik, akademik, doktor znanosti, književni znanstvenik, prevoditelj i scenarist, Pavao Pavličić, gostovao je 15. studenoga 2016. godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće. Susret je vrlo uspješno vodio Zoran Maljković, urednik Mozaik knjige uz čiju pomoć je i došlo do organizacije ovog susreta.

Pavličić je rođeni Vukovarac, a živi i radio je u Zagrebu, od nedavno je u mirovini. Autor je 96 knjiga, od kojih je posljednja izašla prije tjedan dana, povodom Interlibera. U belišćanskoj knjižnici svi prisutni imali su čast biti, kako je to nazvao urednik Zoran Maljković, na svjetskoj premijeri Pavličićeve knjige Hladna fronta. Bilo je to prvo predstavljanje ovog naslova. Uz Hladnu frontu, autor je pričao i o drugim knjigama, kao što su Dunav, Dobri duh Zagreba, Večernji akt, Kronika provincijskog kazališta te Koraljna vrata i Kruh i mast. Samom Pavličiću može biti čast što je, nakon što je osnovan početkom Mjeseca hrvatske knjige ove godine, Belišćanski čitateljski klub upravo uzeo knjigu Kruh i mast za svoj prvi čitateljski zadatak. Pavličić je pisao krimiće dok su oni bili zabranjivani, sedamdesetih godina djeca nisu smjela „pušiti, piti i čitati krimiće“, rekao je sa smijehom. Istaknuo je kako su mu najdraže njegove vlastite knjige upravo one koje i čitatelji najviše vole.

Osim toga, publika je mogla uživati i u humorističnom ulomku iz Dunava koji je pročitao upravo autor. Nakon književne večeri s Pavlom Pavličićem, svi su mogli kupiti knjige i donijeti ih autoru na potpis, a bila je tu i Julijana Matanović, što je uvelike pridonijelo ljepoti spontanosti cjelokupne večeri. Naposljetku, svi prisutni mogli su kušati kruh i mast što su ih pripremile knjižničarke.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content