Novosti|

U srijedu, 4. svibnja 2016. godine, otvorena je izložba slika „Belišćanski slikari svojoj Crkvi“.

Izložbu su zajednički organizirali Likovna udruga Bel-Art, Gradska knjižnica i čitaonica Belišće i Župa sv. Josipa Radnika. Ova izložba nastala je kao rezultat likovne kolonije koja se održala u Bistrincama u travnju, a na toj koloniji sudjelovalo je 27 slikara, ne samo iz Bel-Arta, nego i iz Osijeka, Čepina, Slatine, Donjeg Miholjca i Kotline. Slikari su uglavnom slikali sakralne motive, ali i neke druge, npr. pejzaže, i to različitim tehnikama. Sve slike nastale na koloniji slikari su poklonili belišćanskoj župi za obnovu crkve.

Ova izložba poklopila se s dvadesetom obljetnicom djelovanja Likovne udruge Bel-Art i pedesetom godišnjicom Župe Belišće, o čemu je na otvaranju izložbe govorio Ivan Vajda, predsjednik te udruge. Svim prisutnima obratio se i župnik fra Branko Janjić koji je istaknuo kao posebnu vrijednost upravo to prožimanje župljana, građana Belišća i same župe.

Izložbu je službeno otvorio zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, a u programu otvaranja sudjelovali su i Nenad, Filip i Jakov Dandić koji su s dvjema glazbenim izvedbama oduševili sve prisutne.

Izložba je prodajnog karaktera i može se pogledati u sljedeća dva tjedna u hodniku zgrade Gradske uprave.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content