Novosti|

U četvrtak, 31. ožujka 2016. godine, svečano je otvorena izložba fotografija „Crna šuma“ poznatog fotografa Damira Hoyke u holu Gradske uprave i Gradske knjižnice i čitaonice Belišće. Osim Knjižnice, organizatori ovog događanja su i Hrvatska vatrogasna zajednica i Vatrogasna zajednica grada Belišća.

Damir Hoyka izložene je fotografije snimio u ljeto 2015. godine i to na poluotoku Pelješcu i otoku Korčuli koje su pogodili katastrofalni šumski požari. Osnovna Hoykina misao bila je da se ova tragedija pretvori u snažnu poruku kojom se želi pokazati da se one moraju spriječiti i da se nikad ne smiju ponoviti. Također je svojim fotografijama odao počast vatrogascima koji su svojom požrtvovnošću učinili da katastrofa bude što manja.

Ova izložba povezuje čitavu Hrvatsku, baš kao što i vatrogasci iz različitih dijelova naše zemlje pomažu jedni drugima pri gašenju požara. Izložba se financira iz sredstava EU projekta HOLISTIC.

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, a o samim fotografijama i projektu više je rekao Nikica Mužević, predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća, na čiju je inicijativu i došlo do ove izložbe. Osim fotografija, dio izložbe čine i muzejski eksponati iz područja vatrogastva grada Belišća koji su za ovu priliku posuđeni iz Muzeja Belišća.

Na otvorenju ove izložbe polaznici Dislociranog odjela Glazbene škole u Belišću, Tomislav Slačanac i Lora Šimić, izveli su dvije skladbe koje su uveličale ovo događanje.

Izložba će biti otvorena do 9. travnja 2016. godine.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content