Novosti|

Danas, 2. svibnja 2017. godine, od predsjednika udruženja ACES EUROPE Giana Francesca Lupattellija, stigla je i službena potvrda – kandidatura hrvatskih i mađarskih gradova i općina pod nazivom Slavonia & Baranya i službeno je osvojila naslov: European Community of Sport 2018, odnosno Europska regija sporta 2018.!!

Tako su grad Belišće, grad Valpovo, općina Petrijevci, općina Bizovac i mađarski partneri Šikloš i Harkanj postali ponosni vlasnici zajedničke titule Europska regija sporta koja promiče suradnju, zajedništvo i dobrosusjedske odnose na sportskom, ali i opće društvenom planu.

U službenom pismu potvrde predsjednika Giana F. Lupattellija stoji kako su gradovi i općine partneri izuzetan primjer zajednice koja promiče sport i njegovu ulogu u zdravlju, integraciji, obrazovanju i međusobnom uvažavanju, što su i glavni ciljevi udruženja ACES EUROPE. Također je pohvalio i odličnu sportsku politiku u svim mjestima koja se ističe u ulaganjima u sportske programe, aktivnosti i sportsku infrastrukturu.

Svečana dodjela i proglašenje titule Europska regija sporta 2018. godine održat će se 22. studenog 2017. godine u Europskom parlamentu u Briselu na kojoj će nazočiti predstavnici svih gradova i općina partnera.

Nakon laskave titule Europskog grada sporta za 2017. godinu, novo priznanje Belišću, gradu u kojem sport zauzima važnu ulogu od njegova osnutka, stiglo je kao pravi rođendanski poklon za 133. rođendan koji je proslavljen 1. svibnja ove godine.

Svjesni iznimnog zajedničkog uspjeha, u ovim slavljeničkim danima, Grad Belišće upućuje iskrenu čestitku svim gradovima i općinama partnerima – Valpovu, Bizovcu, Petrijevcima, Harkanju i Šiklošu, te se raduje nastavku suradnje s partnerima na svim poljima.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content