Novosti|

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Belišće za potrebe članova DVD-a Veliškovci i DVD-a Gat, obavljeno je osposobljavanje za vatrogasno zvanje vatrogasna mladež. Osposobljavanje je započelo 3. studenog i trajalo do 11. studenog 2015. godine u vatrogasnom domu DVD-a Veliškovci, a sudjelovalo je 25 kandidata.

U sklopu Programa osposobljavanja vatrogasnih kadrova VZG Belišće, a na temelju Pravilnika o programu osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova, kandidati su prošli teoretski dio osposobljavanja iz predmeta: Vatrogasne vježbe, Gorenje i gašenje, Protupožarna preventiva, Vatrogasne sprave i oprema i Vatrogasna taktika. Predavanja je održao Josip Kozina, vatrogasni časnik 1. klase i predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije.

Utvrđivanje osposobljavanja održano je na završnom pismenom ispitu 14. studenog 2015. godine od strane zapovjednika VZG Belišće Dubravka Čovčića, gdje su kandidati iskazali svoje teorijsko znanje i želju za daljnjim radom u vatrogasnoj organizaciji.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content