Novosti|

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Belišće  za potrebe članova Dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada Belišća u tijeku je ospsobljavanje za vatrogasna zvanja VATROGASAC i VATROGASAC I. KLASE. Osposobljavanje je započelo 21. listopada i traje do 29. studenoga 2014. godine, gdje sudjeluje 25 kandidata.

U sklopu Programa osposobljavanja vatrogasnih kadrova VZG Belišće, a na temelju Pravilnika o programu ospsobljavanja i usavršavanja vatrogsnih kadrova 29. studenoga 2014. godine obavljen je praktični dio osposobljavanja na prostoru središnje vatrogasne postrojbe DVD-a Belišće. Kandidati su obavili praktičnu obuku u rukovanju i uporabi vatrogasnih aparata za početno gašenje, a potom korištenje i način rada sa izolacijskim aparatima u potencijalnom prostoru ugroženim od požara. Ujedno su prisustvovali servisu vatrogasnih aparata, gdje su na licu mjesta vidjeli načina rada i djelovanje sredstva za gašenje. Bilo je upoznavanje i ostalom vatrogasnom tehnikom koja se koristi na vatrogasnim intervencijama.

Utvrđivanje osposobljavanja za osnovno vatrogasno zvanje vatrogasac i naprednije vatrogasac I. klase održat će se na zvršnom ispitu koji će se održati 6. prosinca 2014. godine, gdje će kandidati iskazati svoje teoretsko znanje i praktične vještine.

Zapovjednik VZG Belišće:
Dubravko Čovčić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content