Novosti iz života udruga|

Za potrebe članova dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada Belišća, a u organizaciji Vatrogasne zajednice grada Belišća, obavljeno je osposobljavanje za vatrogasna zvanja VATROGASAC i VATROGASAC I. KLASE, gdje su bili uključeni i kandidati s područja VZO Bizovac, Marijanci, Osijek i Viljevo.

Osposobljavanje je trajalo od 17. listopada do 2. prosinca 2023. godine. Završni ispit koji održan je u Vatrogasnom domu u Belišću 9. prosinca. Završni ispit koji se sastojao od teorijskog i praktičnog dijela sa uspjehom je položio 21 kandidat za vatrogasca i 11 kandidata za vatrogasca I. klase.

U sklopu Programa osposobljavanja vatrogasnih kadrova VZG-a Belišće, a na temelju Pravilnika o programu osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova, kandidati su uz teoretski dio, obavili praktičnu obuku u rukovanju i uporabi vatrogasnih aparata za početno gašenje, a potom korištenje i način rada sa izolacijskim aparatima u potencijalnom prostoru ugroženim od požara i obavili obuku pravilnog penjanja na ljestvama. Također, upoznati su i sa ostalom vatrogasnom tehnikom koja se koristi na vatrogasnim intervencijama, a posebno s navalnim vozilom, motornom pumpom, hidrauličnim alatom za tehničke intervencije i ostalom tehničkom opremom.

Na provjeri znanja kandidata, uz rukovoditelja osposobljavanja zapovjednika VZG-a Belišća Dubravka Čovčića, nazočili su ispitni predavači koji su provedbu osposobljavanja za navedena zvanja ocijenio veoma uspješnim.

Svaka nova znanja, a posebno novi osposobljeni vatrogasci čine veliki napredak u radu i razvoju Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Dubravko Čovčić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content