Novosti|

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Belišća za potrebe članova dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada Belišća obavljeno je osposobljavanje za vatrogasna zvanja vatrogasac i vatrogasac I. klase.

Osposobljavanje je trajalo od 21. veljače do 1. travnja 2017. godine, gdje je na završnom ispitu 8. travnja 2017. uspješno završilo 17 kandidata za vatrogasca i 11 kandidata za vatrogasca I. klase. U prostoru vatrogasnog doma u Belišću proveden je teoretski i praktični dio programa.

U sklopu Programa osposobljavanja vatrogasnih kadrova VZG Belišće, na temelju Pravilnika o programu osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova, kandidati su uz teoretski dio, obavili praktičnu obuku u rukovanju i uporabi vatrogasnih aparata za početno gašenje te korištenje i način rada s izolacijskim aparatima u potencijalnom prostoru ugroženim od požara. Kandidati su također upoznati i s ostalim vatrogasnim tehnikama koje se koriste na vatrogasnim intervencijama.

Svako novo znanje, a posebno novi osposobljeni vatrogasci, čine veliki napredak u radu i razvoju dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content