Novosti|

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Belišće za potrebe članova Dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada Belišća u tijeku je osposobljavanje za vatrogasna zvanja vatrogasac i vatrogasac I. klase. Osposobljavanje je započelo 27. listopada i traje do 05. prosinca 2015. godine, a na njemu sudjeluje 26 kandidata za vatrogasca i 15 kandidata za vatrogasca I. klase.

IMAG0387

Teorijski dio održava se u prostoru vatrogasnog doma u Veliškovcima, a praktični dio na prostoru središnje vatrogasne postrojbe u Belišću. U sklopu Programa osposobljavanja vatrogasnih kadrova VZG Belišće, a na temelju Pravilnika o programu osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova, kandidati će uz teorijski dio, obaviti i praktičnu obuku u rukovanju i uporabi vatrogasnih aparata za početno gašenje, a potom i korištenje i način rada s izolacijskim aparatima. Ujedno će se održati i upoznavanje s ostalom vatrogasnom opremom koja se koristi na vatrogasnim intervencijama.

Utvrđivanje osposobljavanja za osnovno vatrogasno zvanje vatrogasac i naprednije vatrogasac I. klase završit će ispitom koji će se održati 12. prosinca 2015. godine, gdje će kandidati iskazati svoje teorijsko znanje i praktične vještine.

IMAG0388

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content