Novosti|

Lokalni volonterski centar Zvono u partnerstvu s OŠ Ivana Kukuljevića Belišće, OŠ Šećerana, Centrom za socijalnu skrb Valpovo, Vatrogasnom zajednicom grada Belišća i Gradom Belišće provodi projekt „Puzzle“ koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Kroz projekt do sada su provedene dvije volonterske akcije s članovima Vatrogasne zajednice grada Belišća, održane su tri edukacije „Biti volonter“, dva predavanja o kompetencijama stečenim volontiranjem te dvije uvodne edukacije o menadžementu volontera za organizatore volontiranja.

U provedbu projekta sktivno se uključila i Osnovna škola Šećerana, a za učenike škole održane su radionice „Zavolontiraj se“ tijekom kojih su se učenici upoznali s osnovnim značenjem volontiranja te s pravima i obvezama volontera, ali i načinom na koji se mogu uključiti u volonterske klubove. Radionice su se održavale od studenog 2015. do ožujka 2016., a u ponedjeljak, 25. travnja 2016. osnovana su tri školska volonterska kluba.

Učenici su, u suradnji sa svojim nastavnicima i stručnim suradnicima škole, osnovali Volonterski klub u trima školama na području Baranje – u Baranjskom Petrovom Selu, Branjinom Vrhu i Šećerani.

Učenici su osmislili nekoliko volonterskih akcija koje će provoditi do kraja školske godine, a s radom će nastaviti i u budućnosti.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content