Novosti|

vvv

Tijekom ožujka je u sklopu projekta ZRNO 2, koji provodi Lokalni volonterski centar Zvono, osnovano 5 volonterskih klubova učenika u osnovnim školama: Valpovo, Petrijevci, Bizovac, Belišće i područnoj školi Veliškovci.

Volonterski klubovi su namijenjeni učenicima koji vrijedno rade tijekom godine, daruju svoje slobodno vrijeme za različite akcije i na taj način pomažu potrebitima u svojim školama i lokalnim zajednicama.

Primjer ovakvih zalaganja učenika je i prošlotjedna akcija učenika Osnovne škole Petrijevci koji su organizirali prigodnu prodaju suvenira, a sav prikupljeni prihod namijenjen je sufinanciranju ekskurzije onih učenika koji nisu u mogućnosti takav trošak sami platiti.
Prošli tjedan su i učenici Osnovne škole Bratoljuba Klaića iz Bizovca također organizirali još jednu volontersku akciju uređenja okoliša svoje škole. Oni vrijedno rade tijekom cijele godine te su pravi primjer kako učenici i pored svojih školskih obveza imaju slobodnog vremena za dobrobit svoje zajednice.

To su samo neke u nizu volonterskih akcija koje organiziraju učenici ovih škola i kojima pomažu svojim kolegama. Najavljene su i akcije uređenja okoliša, kamenjara, cvjetnjaka i komposišta, prodaje ukrasnih biljaka, sakupljanja priloga za pomoć školovanju djeci u Africi, pomoć starima u zajednici, a sve ove uspješne akcije učenika popratit ćemo i dalje te ih redovito prikazivati lokalnoj zajednici kao uspješan primjer zalaganja učenika i promocije volonterstva.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content