Novosti|

U četvrtak, 1. prosinca 2016. godine, u Svetom Ivanu Zelini održana je završna konferencija projekta „Organizacije koje brinu“,  koji je provodila Udruga roditelja Korak po korak u partnerstvu s Centrom mladih Belišće, Udrugom mladih Zelina, Gradom Sveti Ivan Zelina, udrugom PROANIMA-kreativka iz Vukovara i Udrugom PRONI iz Osijeka.

Cilj projekta, osnažiti organizacije civilnog društva u praćenju i zagovaranju dobrog upravljanja i transparentnog odlučivanja vezanog uz politike koje se odnose na djecu i mlade – u cijelosti je ispunjen, ocjenjeno je na završnoj konferenciji.

Kao glavni rezultat projekta – izrađene su lokalne strategije za prava djece u svim triju gradovima, čija implementacija je u Svetom Ivanu Zelini već započela, a u Belišću i Vukovaru predstoji usvajanje strategija na sjednicama Gradskih vijeća i implementacija u skladu s utvrđenim rokovima. Ovaj je projekt financirala Europska unija, a sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a ukupna vrijednost projekta je 240.000,00 eura.

Na početku završne konferencije Marina Trbus iz Udruge roditelja Korak po korak prisjetila se svih razvojnih etapa projekta i predstavila ostvarene rezultate, a zatim su Dijana Galošević iz Centra mladih Belišće, Ema Džakić iz Udruge mladih Zelina i Roberta Rajić iz Udruge PROANIMA-kreativka iz Vukovara  govorile o realizaciji i benefitima ostvarenog projekta. Ana Pavlović Martinović, viša stručna suradnica za društvene djelatnosti, uz druge predstavnike Gradskih uprava, govorila je o iskustvima Grada Belišća u stvaranju strategije za mlade i djecu te o iskustvima u stvaranju boljih uvjeta za odrastanje najmlađih.

U nastavku završne konferencije održana je i panel rasprava o izazovima implementacije lokalnih politika koju nje moderirala Sanja Vuković Čović iz Udruge PRONI iz Osijeka.

Gošća konferencije bila je doc.dr.sc. Ivana Milas Klarić, pravobraniteljica za djecu koja je govorila o tome mogu li lokalne zajednice, i ne samo lokalne, bolje brinuti o djeci.

Konferencija je zaključena završnim obraćanjem Silvije Stanić, izvršne direktorice Udruge roditelja Korak po korak i podjelom priznanja za sudjelovanje u projektu.

Tekst i foto: valpovstina.info

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content