Novosti|

U organizaciji Kluba 3. travanj ’92 u Gradskoj vijećnici u Beliąću održat će se u petak, 4. studenog na temu „OPTIMIZAM“. Predavanje započinje u 19 sati, te se ovim putem pozivaju svi građani i drugi zainteresirani da se odazovu na ovo danas vrlo zanimljivo i poučno predavanje.

Vladimir Gruden rođen 1939. godine u Osijeku, gdje je završio srednju školu i maturirao. Diplomirao je medicinu na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je sada profesor medicinske psihologije. Specijalizirao je neuropsihijatriju i doktorirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Trenutno je Profesor psihološke medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Predstojnik Klinike za psihološku medicinu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, član je Hrvatske akademije medicinskih znanosti, Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatske psihoterapijske udruge.

Njegov praktični rad i znanstvena istraživanja usmjereni su prema psihodinamici. Pomaže podjednako bolesnicima i zdravim osobama. Njegovi tečajevi autogenog treninga za građanstvo te predavanja, nastupi u javnim medijima i desetak stručnih i stručno – popularnih knjiga najbolje svjedoče o njegovu uspješnom ostvarenju poboljšanja psihičke kvalitete života velikoj skupini ljudi. Svojim stručnim radom prof. dr. Vladimir Gruden je unaprijedio medicinsku struku, posebno psihoterapiju. Razvio je nekoliko psihoterapijskih tehnika (analitički autogeni trening, razni stupnjevi hipnoze, psihoterapija autoopservacijom, terapija agnostičkim optimizmom). Cijenjen je edukator u dodiplomskom i poslijediplomskom studiju.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content