Novosti|

Večeras je u Kazališnoj kavani Belišće uz glazbeni program i domjenak održan okrugli stol autora i suradnika na Zborniku 5 u organizaciji Grada Belišća. Zbornik 5 izdan je i predstavljen u svibnju ove godine u sklopu obilježavanja Dana grada.

Druženje autora i suradnika upriličeno je povodom Mjeseca hrvatske knjige koji se obilježava u cijeloj zemlji. Gradonačelnik Belišća Dinko Burić pozdravio je velik broj gostiju i uzvanika te svima još jednom zahvalio na trudu i predanom radu na petom izdanju belišćanskog Zbornika. Gostima se obratila i ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Belišće Vlasta Putar, glavni urednik Zbornika Zdenko Glasovac, član uredništva Dragan Milec te predstavnik Državnog arhiva u Osijeku Dražen Kušan. Govornici su zaključili kako je ovo najopširnije izdanje Zbornika u čijoj je izradi sudjelovao velik broj ljudi koji brinu da se belišćanska prošlost i sadašnjost istraže i zapiše. Voditeljica programa bila je ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Silvija Kifer.

Prisutni autori i suradnici primili su zahvalnice kao uspomenu na ovaj vrijedan zajednički projekt. U glazbenom dijelu druženja uzvanike je razveselio Trio professores u sastavu Aleksandra Čeliković Cvidrak, Piroška Hegy i Ana Stanković.

Zbornik 5 možete kupiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti grada Belišća ili posuditi u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content