Novosti|

Članovi Ogranka Matice hrvatske u Belišću organizirali su izložbu i prigodno predavanje pod nazivom “IVAN KUKULJEVIĆ SAKCINSKI U BELIŠĆU”. Povod za ovu aktivnost bili su 200. godišnjica od rođenja ovog velikana hrvatske povijesti, naziv belišćanske osnovne škole koja nosi njegovo ime te činjenica kako šira javnost relativno malo zna o njegovom životu, radu i tragovima koje je ostavio na brojnim područjima svekolikog života hrvatskog naroda.

Izložbu je činilo 18 plakata čiji je autor dr.sc. Ivan Kosić, filolog, voditelj Zbirke rukopisa i starih knjiga u Nacionalno i sveučilišnoij knjižnici u Zagrebu. Izložba i predavanje organizirani su u utorak, 6.12.2016., u predvorju osnovne škole u Belišću.

Skup su pozdravili Zdenko Glasovac, predsjednik Ogranka Mh u Belišću, Darko Kovač, ravnatelj Osnovne škole i Domagoj Varžić, zamjenik gradonačelnika koji je ujedno i otvorio izložbu.

Predavanje je pripremio i vodio Eduard Lacković, magistar kulturologije, koji je u svojoj prezentaciji obradio sve najvažnije detalje iz života i rada ovog velikana po kojima ostaje dio kolektivnog pamćenja i nacionalne povijesti.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content