Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće ponovno je organizirala jedno zanimljivo događanje. Naime, u petak, 10. lipnja 2016. godine u Velikoj vijećnici grada Belišća, održano je pjesničko veče s poznatim hrvatskim pjesnikom Enesom Kiševićem.

Povod za dolazak Enesa Kiševića u Belišće je rođendan njegove prijateljice, profesorice Mile Bungić, koja je preminula prošle godine. Njegova želja bila je obilježiti taj dan, jer treba slaviti život i rođenje, a ne smrt.

Na samom početku, ravnateljica belišćanske knjižnice Vlasta Putar rekla je nekoliko riječi o ovom pjesniku koji je i diplomirani glumac, dobitnik mnogih priznanja i autor dvadesetak zbirki pjesama. Knjižničarka Jasna Andrišić pročitala je svoj tekst „ Kuštrava djevojčica“ koji je ona napisala na godišnjicu Miline smrti. I Milina kćer Jelena Bungić obratila se svima prisutnima te zahvalila Enesu na dolasku, kao i publici koja je popunila dvoranu.

Slušati Enesa Kiševića bio je pravi užitak, jer njegovo govorenje poezije je zaista posebno. Govorio je stihove Josipa Pupačića, A. G. Matoša, Bonaventure Dude, a najviše je govorio svoje stihove iz različitih zbirki. Ispričao je i nekoliko anegdota o svojim druženjima s poznatim književnicima i zato je ova večer bila jedno istinsko uživanje za sve ljubitelje poezije.

Na gitari ga je neprimjetno, ali majstorski izvedeno, pratio belišćanski glazbenik Vjekoslav Pavlović, a jednu pjesmu odlično je otpjevala i Valentina Gyerek.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content