Novosti|

Osnovna škola M.P. Katančića u Valpovu u subotu, 7. svibnja 2016. godine, bila je velika majstorska radionica na našem području.

U organizaciji Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće okupili su se sudionici Modelarske lige, učenici osnovnih škola iz Valpova, Belišća, Veliškovaca, SOS Dječjeg sela Ladimirevci, Udruge „Zvono“ Belišće i Centra tehničke kulture Valpovo-Belišće.

Maketari i modelari isprobali su svoje vještine i znanja na strojevima Unimat i napravili su tehničku tvorevinu od šperploče koja im je bila radni zadatak. Za ručna kolica (tačke) imali su na raspolaganju 120 minuta. Svakog od 23 natjecatelja na stolu je dočekao stroj, nacrt, šperploča, brusna daščica i ljepilo.

Rad natjecatelja pratili su njihovi mentori: Biljana Pantoš, Zvonimir Hajnc, Damir Tomas i Josip Bagarić. Regularnost natjecanja kontrolirali su Miro Suver, Danijel Rakmić i Ante Maras iz ZTK OBŽ.

Nakon isteka vremena povjerenstvo je ocijenilo radove koji su bili podjednake dobre kvalitete i na osnovi minimalnih razlika u kvaliteti donijeli svoje ocjene.

Najbolje plasirane ekipe sudjelovat će na Modelarskoj ligi Osječko-baranjske županije u četvrtak 12. svibnja na sportskom aerodromu u Osijeku.

Evo plasmana:

  1. ekipa: Antonio Brleković i Benjamin Crnčan
  2. ekipa: Josip Ilić i Mateo Ščukanec
  3. ekipa: Tara Bušić i Lana Maltar

Ekipa “Zvono”

  1. ekipa: Željko Barjaktarević i Goran Takač
  2. ekipa: Marina Miladić i Mia Anić

Modelarska liga ekipno je natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva. Natjecanje je pokrenuto s ciljem poticanja učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoj poduzetništva.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content