Novosti|

Udruga ZVONO u partnerstvu s Internationaler Bundom e.V., IB Sud uspješno je provela projekt Step in – zapošljavanje uz podršku osobama s intelektualnim teškoćama u RH.

Projekt je financirala EU iz Europskog socijalnog fonda.

Aktivnosti projekta, njegove rezultate i dodjelu potvrda korisnicima projekta prezentirali su IB i Zvono na završnoj konferenciji koja je održana 6.rujna 2016. godine u Centru za kulturu Sigmund Romberg u Belišću.

Na završnoj konferenciji  voditeljice projekta Victoria Vogt-Mc Adam iz IB-a i iz Zvona Anita Andrašek-Mihaljević te financijska administratorica Ana Prološčić, evaluatorica prakse uz podršku Tena Anić i predsjednica Mira Anić sudionicima su predstavile svoje organizacije, projektne aktivnosti i rezultate projekta.

Na konferenciji su sudjelovali radni asistenti, korisnici i njihovi roditelji te poslodavci koji su bili uključeni u provedbu projekta:

Socijalna zadruga MIVAART Belišće, Udruga Belnet Belišće, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Vera Trampus Belišće, Osnovna škola Matije Petra Katančića Valpovo, Gradska knjižnica i čitaonica Belišće, Dječji vrtić Maza Valpovo, Dječji vrtić “Maslačak” Belišće, Obiteljski dom Treća dob Belišće, Kombel d.o.o. Belišće, Tiskara i knjigovežnica SLOG Belišće.

Konferenciju su uveličali i predstavnici IB-ea Frank Meckes i Michaela Gotten te predstavnici HZZ, Osječko-baranjske županije, Crvenog Križa i Grada Belišća sa zamjenicom gradonačelnika Ljerkom Vučković koja je pozdravila sudionike, osvrnula se na rad Udruge Zvono i  pohvalila projekt Step in.

Na konferenciji je predstavljena i publikacija Korak u zapošljavanje uz podršku koja je nastala kao rezultat projekta i svojim sadržajem će služiti kao alat za provođenje budućih praksa i zapošljavanja uz podršku osobama s invaliditetom.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content