Novosti|

U organizaciji Informativno pravnog centra iz Slavonskog Broda i Vijeća romske nacionalne manjine grada Belišća na čelu s predsjednikom Mariom Balogom, u četvrtak 28. srpnja 2016. održana je javna tribina na temu „Mogućnosti zapošljavanja na području grada Belišća“. Tribina je održana u Velikoj vijećnici grada Belišća u sklopu projekta Pravna inkluzija i održiva integracija Roma u Hrvatskoj koji se financira sredstvima pomoći Europske unije iz programa IPA 2012 „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava.“

Prema riječima voditeljice projekta Sanje Bešlić Kozmus svrha projekta je olakšati pristup besplatnoj pravnoj pomoći romskoj populaciji, ojačati romske organizacije civilnog društva i vijeća nacionalnih manjina te promicati nove mehanizme za praćenje Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

Na tribini se u ime Grada Belišća nazočnima obratila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Antonija Andrašek Barić, a o mjerama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje govorila je Lidija Vidošić kao i predsjednici Vijeća romske nacionalne manjine  Osječko-baranjske županije Branko Petrović i Vijeća romske nacionalne manjine grada Belišća Mario Balog koji su odgovarali na pitanja zainteresiranih sugrađana.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content