Novosti|

U petak, 27. siječnja 2012. godine u Gradskoj vijećnici u Belišću održana je godišnja Skupština Turističke zajednice grada Belišća na kojoj su nazočili gotovo svi članovi Turističke zajednice. Na sjednici se raspravljalo o radu i financijskom poslovanju Turističke zajednice Grada Belišća u 2011. godinu te Planu rada i financijskom planu za 2012. godinu. Sjednicu je otvorio predsjednik Gradonačelnik Zvonko Borić, a zbog poslovnih neodgodivih obveza, daljnje vođenje sjednice prepustio je svojoj zamjenici Mariji Ilić. Pored brojnih tradicionalnih aktivnosti (Gradski karneval, Gnijezdo s 1000 pisanica, Proslava Dana grada, Biciklijada, Fišijada, Pekmezijada i sl.) u kojima je Turistička zajednica u prošloj godini bila organizator ili suorganizator, posebno je istaknut projekt izrade nove web stranice TZ grada Belišća koji je prepoznala Hrvatska turistička zajednica. Uz ovaj projekta se nadovezuje i virtualna šetnja gradom što će zasigurno doprinijeti kvalitetnijoj promociji turističke ponude na području Belišća kao i svih onih vrijednosti koje se na to nadovezuju. Izrada stranice je u tijeku, a svi sadržaji mogu se pogledati na web adresi www.tzbelisce.net

Jedna od aktivnosti koja je pokazala veliko zanimanje je i Pekmezijada u pekmez ulici u Belišću koja će zasigurno postatiti nova turistička atrakcija ali i jedna u nizu tradicionalni aktivnosti. Za sve aktivnosti u protekloj godini Turistička zajednica grada Belišća izdvojila je nešto više od 100.000,00 kuna.
Plan i programa rada u 2012. godini ogleda se kroz tradicionalne manifestacije uz još neke nove aktivnosti kao što su Eko-etno sajam koji bi se trebao održati u ožujku ove godine, Večer pod zvijezdama Književne udruge Vers kao i Slaninijada koja je prošle godine po prvi puta održana u Bistrincima u organizaciji domaćeg ribičkog društva. Zamjenica gradonačelnika Marija Ilić istaknula je kako je Gradonačelnik u intenzivnim priprema velikih projekata koji su usmjereni na razvoj turizma, a neki od njih su već nominirani prema EU fondovi, a ostali se planiraju nominirati na natječajima koji se budu raspisali tijekom godine.

Svi prijedlozi i planovi na sjednici su jednoglasno usvojeni, a predstavnici DND-a Belišće obavijestili su sve nazočne kako će se 18. veljače održati tradicionalni Gradski karneval u kojem je Turistička zajednica grada Belišća suorganizator.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content