Novosti|

U petak, 24. veljače 2017. godine, u prostorijama Društvenog doma Vinogradci održana je izborna godišnja skupština DVD-a Vinogradci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Bistrinci, Tiborjanci, Veliškovci, Gat, Marijanaci, Baranjsko Petrovo Selo i prijateljsko društvo Retfala iz Osijeka) te operativnih i podupirajućih članova iz mjesta Vinogradci.

Skupštini DVD-a Vinogradci nazočila je zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković, predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević i zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić.

Prisutni su poslušali izvješće o radu i financijsko izvješće DVD-a Vinogradci u 2016. godini te planove rada i financija za 2018. godinu.

Nakon usvojenih izvješća za 2016. godinu i planova za 2018. DVD-a Vinogradci, pristupilo se izboru kanidata na funkcije i radna tijela DVD-a za mandatno razdoblje od 2017. do 2021. godine. Jednoglasno su izabrane sljedeće osobe:

1. Predsjednik: Velibor Vinogradac,
2. Zapovjednik: Željko Berečić,
3. Zamjenik predsjednika: Dragutin Ivaci,
4. Zamjenik zapovjednika: Marko Pavošević,
5. Tajnik: Sanda Berečić.

U prigodnim riječima zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković uputila je čestitke na aktivnostima koje provodi Društvo te istaknula podršku Grada Belišća u svim projektima koje provodi VZG Belišće i DVD te naglasila početak gradnje društvene prostorije za članove DVD-a Vinogradci, što će ujedno omogućiti i poboljšati rad samog Društva. Spomenula je i obilježavanje 90 godina postojanja Društva te istaknula želju za osposobljavanjem mladih i rada s djecom.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije i VZG Belišća Nikica Mužević istaknuo je da je rad DVD-a Vinogradci u ovoj maloj sredini veoma značajan, kako po pitanju provedbe zaštite od požara, a tako i u radu s najmlađim članovima, gdje je zbog malog broja djece uspjeh imati vatrogasna odjeljenja s najmlađom populacijom. Predsjednik VZOBŽ  govorio je i o projektima Osječko-baranjske županije po pitanju sufinanciranja zdravstvenih pregleda i kolektivnog osiguranja operativnih članova te sufinanciranje nabavke vatrogasne opreme.

Foto: Zaim Saljiji

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content