Novosti|

U petak, 4. ožujka 2017. godine, u prostorijama Nogometnog kluba “Podravac” Bistrinci održana je izborna godišnja skupština DVD-a Bistrinci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Vinogradci, Veliškovci, Gat, Marijanci i Baranjsko Petrovo Selo) te operativnih i podupirajućih članova iz mjesta Bistrinaca.

Skupštini DVD-a Bistrinci nazočila je zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković, zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić i povjerenik za prigradsko naselje Bistrinci Rade Bagarić. Prisutni su poslušali izvješće o radu DVD-a Bistrinci i i financijsko izvješće u 2016. godini te planove rada i financija za 2018. godinu.

Nakon usvojenih izvješća za 2016. godinu i planova za 2018. DVD-a Bistrinci, pristupilo se izboru kanidata na funkcije i radna tijela DVD-a za mandatno razdoblje od 2017. do 2021. godine, gdje su jednoglasno izabrane sljedeće osobe:

Izbor rukovodećeg kadra DVD-a Bistrinci:

1. Predsjednik: Duško Gavrić,
2. Zapovjednik: Siniša Ledinšćak,
3. Zamjenik predsjednika: Ivan Anić,
4. Zamjenik zapovjednika: Zoran Polanc,
5. Tajnica: Tajana Podboj.

Zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković uputila je podršku i čestitke na aktivnostima koje ovo Društvo provodi. Istaknula je podršku Grada Belišća u ispunjavanju svih zacrtanih planova  i zakonskih obveza koje su u aktivnostima vatrogasnih društava.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić naglasio je potrebu stalnog osposobljavanja mladih članova za stjecanje osnovnih i novih saznanja o vatrogastvu. Podsjetio je prisutne predstavnike dobrovoljnih vatrogasnih društava da se prijave na javne natječaje Osječko-baranjske županije koja sufinancira nabavku vatrogasne opreme.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi, pristupilo se uručivanju uvjerenja i priznanja zaslužnijim članovima. Zapovjednik VZG BelišćeDubravko Čovčić uručio je:
– Diploma i uvjerenje za stecanje zvanja “vatrogasni dočasnik”: Duško Gavrić
– Diploma za 20 godina rada u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 20 godina”: Željko Pelivanović.

 

Foto: Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content