Novosti|

Godišnja izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bistrinci održana je u subotu, 11.veljače u prostorima NK Podravac Bistrinci. Na svemu ostvarenom Bistrinčanima je čestitao i gradonačelnik Zvonko Borić, koji je sudjelovao na godišnjoj skupštini, dodavši kako ne sumnja da će ljudi i dalje cijeniti dobrovoljno vatrogastvo, a lokalna samouprava će se pobrinuti, u skladu s mogućnostima, da pomogne čim više može. Bistrinački vatrogasci tijekom 2011. godine 12 puta intervenirali su zbog požara, gdje se 10 intervencija odnosilo na požar suhe trave i niskog raslinja, a dvije na gašenje požara dimnjaka pri čemu je nastala manja materijalna šteta. Osim ovoga, bile su i tri tehničke intervencije odčepljivanja kanalizacije u domaćinstvima.

Početak godine protekao je u znaku rada u zimskim uvjetima – vatrogasci su brinuli oko vozila i opreme, te općenito vodili brigu kako se prostor garaže ne bi zaledio. Proljeće su obilježili radovi na uređenju okoliša doma – uz pomoć djelatnika Kombela uklonjeni su betonski temelji na dječjem igralištu u dvorištu, a nakon toga je teren poravnat. U Kup natjecanju Vatrogasne zajednice grada Belišća s VMŠ, u konkurenciji od osam ekipa, bistrinačka ekipa zauzela je peto mjesto, a sudjelovali su i na Gradskom vatrogasnom natjecanju. Za natjecanja su se pripremali najmlađi članovi, gdje je Siniša Ledinšćak radio s djecom od 6 do 12 godina, dok je s mladima radio Leonardo Rold. Bistrinčani su sudjelovali i na natjecanju u Magadenovcu (ekipa djece 6-12 godina osvojila 6. mjesto), Kupu VZG u Gatu, Memorijalu Martina Đurkića, Kupu grada Našica (djeca 6-12 godina osvajaju 13. mjesto), Županijskom vatrogasnom natjecanju u Stipanovcima (ekipa djece osvojila 22. mjesto, a ekipa B 14. mjesto). Osim toga, Bistrinčani su sudjelovali na proslavama i skupštinama prijateljskih vatrogasnih društava.

Dežurstva tijekom žetve u ovom su vatrogasnom društvu protekla bez problema, a članovi DVD-Bistrinci ni ove godine nisu zanemarili sudjelovanje u proslavi blagdana Svete Ane, prevozili su sanitarnu vodu za potrebe hodočasnika, brinuli se o zalijevanju sadnica na odmorištu Drava, te sudjelovali na Sajmu udruga i Slaninijadi. Zapovjedničkim pregledom opreme i vozila naš je rad ocijenjen kao dobar, sa sugestijom da poradimo na animaciji novih članova. Treba spomenuti da su bistrinački vatrrogasci u 2011. godini sudjelovali u programu osposobljavanja. Tako su 2 člana stekla zvanje vatrogasca, trojica su sada vatrogasci I. klase, 4 člana su obavila liječnički pregled, dok tri člana sudjeluju u programu osposobljavanja za vatrogasnu mladež, nabrojao je predsjednik Mirko Mikolašević.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content